Nagrade

DIZAJNIRANJE ORIGINALNOSTI

Dizajn svakog Gorenje aparata predstavlja savršeni balans između funkcionalnosti i emocija. On je iskren, razumljiv i temeljit do poslednjeg detalja. Jedinstveni dizajn naših aparata čini ne samo da izgledaju dobro, već ih pre svega čini veoma korisnim i lakim za upotrebu, donoseći savršeni doživljaj jednostavnosti.


Kućni aparati proizvedeni u Srbiji dobitnici prestižne nagrade za održivost

Hisense Europe, proizvođač kućnih aparata pod brendovima Hisense i Gorenje iz Srbije, Slovenije i Češke, nagrađen je srebrnom medaljom EcoVadis.

VIŠE >>


Dobitnik nagrade RED DOT za 2019. godinu

Simplicity indukcijska ploča

Ploča je deo treće generacije uspešne linije kuhinjskih aparata Simplicity, koja priča priču našeg brenda - Pojednostavljen život. Linija se sastoji od izabranih proizvoda koji zadovoljavaju važne potrebe korisnika a istovremeno ih ne opterećuju suvišnim funkcijama i podešavnajima. Pomoću inovativnih rešenja, pokuašli smo da pojednostavimo ključne izazove u svakodnevnoj pripremi kvalitetnih i ukusnih jela na indukcionoj ploči koja koristi senzore.


Dobitnik nagrade RED DOT za 2018. godinu

Gorenje WaveActive generacija

Razvijanjem prve elektronske i veoma jednostavne za upotrebu mašine za pranje, Simple & Logical sistem je bio pravi iskorak u ovoj grani industrije. Četiri lako razumljive ikonice za najvažnije programe sa dva nivoa zaprljanosti su omogućile lak odabir pravog programa, čak i za nevešte korisnike.


Dobitnik nagrade RED DOT za 2017. godinu

Gorenje plinske ploče

Velika i komforna ploča za kuvanje se odlikuje ravnom emajliranom površinom koja se lako čisti. Postolja za posuđe od livenog gvožđa su asimetrično dizajnirana i čine jednu veliku površinu za kuvanje koja pokriva kompletnu površinu za kuvanje. Posude se mogu lako pomerati. Snažan gorionik za vok se nalazi na prednjoj strani zbog lakše upotrebe teških posuda.


Dobitnik nagrade RED DOT za 2017. godinu

Gorenje multifunkcionalna rerna

Interakcija je jednostavna za svakog korisnika. Uz upravljanje preko precizno izrađenog multifunkcionalnog rotirajućeg dugmeta i slika u boji, podešavanje željenog programa/recepta je pojednostavljeno i obuhvata svega nekoliko koraka koji bi mogli obuhvatiti i programe kuvanja na pari. Lako razumljiv korisnički interfejs omogućuje intuitivnu interakciju koja ide ruku pod ruku sa visoko-kvalitetnim dizajnom prednje strane.


Dobitnik nagrade RED DOT za 2016. godinu

Gorenje TFT kompaktna rerna

Multifunkcionalna mikrotalasna kompaktna rerna sa funkcijom kuvanja na pari sa usklađenim vizuelnim identitetom odgovara i za vertikalnu i za horizontalnu ugradnju. Integrisana fijoka za podgrevanje nudi nove opcije kuvanja. Materijali vrhunskog kvaliteta poput staklenih površina i elemenata od nerđajućeg čelika na kom ne ostaju otisci prstiju, karakterišu prednji deo dugotrajne estetike. Intuitivni TFT ekran u boji omogućuje brz odabir recepata preko fotografija.


Dobitnik nagrade RED DOT za 2015. godinu

Gorenje+ aspirator

Inteligentni vertikalni aspirator sa senzorskom aktivacijom i sa automatskim režimom rada, podešava snagu tokom kuvanja. Upečatljiva, a ipak vanvremenska estetika, omogućuje integraciju u različite ambijente kao deo Gorenje+ porodice aparata. Inovativni sistem perimetrijske aspiracije smanjuje potrošnju struje i buku i unapređuje efikasnost ekstrakcije vazduha.


Dobitnik nagrade RED DOT za 2014. godinu

Gorenje TFT 60

Čist prednji dizajn se neometano uklapa u različite kuhinjske ambijente. Velike staklene površine, elementi od nerđajućeg čelika na kojima ne ostaju otisci prstiju i samočisteća pirolitička funkcija, omogućuju lakše i dugotrajnije čišćenje. Njen dobro-sirkveni grafički korisnički interfejs pruža ovoj ugradnoj rerni kvalitet koji govori sam za sebe.


Dobitnik nagrade RED DOT za 2013. godinu

Gorenje SensoCare 12

Estetika veš mašine je čista, i ističe važne delove, kao što su korisnički interfejs i ručica vrata. Dostupni su i brz odabir programa u svega dva koraka, i detaljnije podešavanje programa.


Dobitnik nagrade RED DOT za 2012. godinu

SensoCare 10

Gorenje SensoCare 10 veš mašina se ističe temeljno projektovanim intiutivnim korisničkim interfejsom za jednostavniji odabir programa i naprednijom ergonomijom sa patentiranim dizajnom otvaranja vrata.


+X AWARD & Dobitnik nagrade RED DOT za 2012. godinu

Gorenje IQCook

Gorenje IQCook je patentirano rešenje koje omogućuje automatsku kontrolu procesa kuvanja. Napredna tehnologija je integrisana u zone kuvanja. Mobilni senzor se može postaviti na bilo koju vrstu poklopca.


Počasno priznanje na RED DOT dodeli nagrada za 2011. godinu

Gorenje HomeChef

Našim intuitivnim ekranom u boji koji se jednostavno koristi, inspirisali smo mnoga kasnija rešenja u ovoj grani industrije. Napredna tehnologija je preneta u razumljivo i primamljivo rešenje koje omogućuje odabir programa preko upečatljivih fotografija. Pomoću različitih režima kontrole, poput SimpleBake i patentirane StepBake tehnologije, rerna se prilagođava nivou znanja svakog korisnika.


+X AWARD 2010

Kolekcija Gorenje Simplicity

Kolekcija Simplicity je prva linija kućnih aparata koja nudi pojednostavljenu interakciju uz smanjenu i pažljivo odabranu selekciju programa i funkcija. Upotreba jednog centralnog dugmeta sa jednostavnim odabirom programa i upotreba staklene površine i kvalitetnih materijala izražava nenametljivu pa ipak jedinstvenu i osećajnu estetiku.


L’OBSERVEUR DU 2009

Gorenje Smart Table

Inovativno dizajniran frižider integrisan u pametni sto je nagrađen kao poslovna inovacija i inovativni dizajn inspirisan ljudima, u Parizu 2008. godine.


Dobitnik nagrade RED DOT za 2005. godinu

Gorenje Premium Touch

2005. godine, Gorenje je bila prva slovenačka kompanija koja je dobila Red Dot nagradu; u stvari, dve nagrade za dva proizvoda za pranje veša koja se danas mogu opisati kao očevi pametnih aparata. Kompletan proces korisničke interakcije se obavljao preko direktnog ekrana na dodir, uz smernice sa posebno projektovanih “pomoćnika u pranju”. Pored toga, aparati su se odlikovali veoma upečatljivom dinamičkom estetikom.


Nagrada ICSID BIO 18 za izvrsnost za 2002. godinu

Gorenje Touch the Future

Linija aparata Touch the Future (dodir budućnosti) je bila prva koja je obuhvatila ekrane na dodir sa interaktivnim kontrolama. Inovacija je takođe postignuta integrisanjem mašine za pranje i mašine za sušenje u jedan proizvod.


+X AWARD 1996

Gorenje Retro kolekcija

Rešenje originalnog dizajna je razvijeno i plasirano na tržište početkom 1999. Zahvaljujući inovativnom pristupu upotrebe sećanja iz ranijih vremena kao jedinstvenog i emotivnog elementa, Gorenje Retro frižider je inspirisao mnoge u ovoj grani industrije. Rešenje sa unapređenim dizajnom, dopunjeno širokom paletom boja i naprednom najsavremenijom tehnologijom hlađenja, je još uvek uspešno na tržištu.


ICOGRADA excellence nagrada 1996

Gorenje Simple & Logical

Razvijanjem prve elektronske i veoma jednostavne za upotrebu mašine za pranje, Simple & Logical sistem je bio pravi iskorak u ovoj grani industrije. Četiri lako razumljive ikonice za najvažnije programe sa dva nivoa zaprljanosti su omogućile lak odabir pravog programa, čak i za nevešte korisnike.