Gorenje Optibake ugradne rerne

MI KUVAMO. VI UŽIVATE.
Nove Gorenje OptiBake ugradne rerne

Mi znamo da je vreme od izuzetne važnosti i da želite da maksimalno iskoristite svoj dan. Iz tog razloga nove Gorenje OptiBake ugradne rerne nude brojne funkcije koje će olakšati pripremu jela i učiniti da u tome uživate i što je najvažnije učiniće da trošite što manje svog vremena.
Prepustite kuvanje i pečenje nama, a vi uživajte u životu.

  • HomeMade - ravnomerno pečena hrana svaki put zahvaljujući boljoj cirkulaciji vazduha i stabilnoj temperaturi unutar rerne.
  • SteamAssist - savršeno ispečena hrana na pari sa hrskavom koricom uz dodavanje pare u procesu pečenja
  • AirFry - pržena hrana bez dodatnih kalorija jer ova metoda intenzivnog pečenja pomoću vrelog vazduha ne zahteva bilo kakvu masnoću kako bi se osigurala savšeno ukusna i hrskava korica
  • FastPreheat - doseže temperaturu do 200 ˚C za samo 5 minuta i štedi 30 % vremena potrebnog za standardno zagrevanje rerne


HomeMade oblik
Ravnomerno pečeno svaki put
Gorenje rerne su dobro poznate po svojoj inovativnoj zaobljenoj unutrašnjosti, što je njihova prepoznatljiva karakteristika već dugi niz godina. HomeMade oblik inspirisan je tradicionalnim pećima na drva i osigurava bolje kruženje vazduha u poređenju sa konkurentima. Sada je HomeMade oblik u potpunosti preuređen i protok vazduha je usavršen zahvaljujući novom dizajnu grejača i poboljšanom rasporedu otvora za ventilaciju. Zbog toga je temperatura stabilna u celoj rerni. Nikada više vaša jela neće zagoreti s jedne strane, a premalo se ispeći sa druge strane.
AirFry
Zdravo zadovoljstvo
Sada možete uživati u hrskavosti i ukusu prženih krompirića bez dodatnih kalorija. Ova metoda intenzivnog pečenja vrućim vazduhom ne zahteva nikakve masnoće kako bi osigurali savršeno ukusnu hrskavu zlatnu koricu. U kombinaciji s posebnom perforiranom posudom za pečenje (zavisno o modelu rerne), postići ćete još bolje rezultate pečenja. AirFry metoda pogodna je za manje komade mesa, ribe, povrća ili polu-pripremljene zamrznute hrane, poput pommes-fritesa ili "chicken nuggetsa".
FastPreheat
Za inspiraciju u poslednjem trenutku
OptiBake rerne postižu temperaturu do 200°C za samo 5 minuta, štedeći 30% vremena potrebnog za klasično zagrevanje rerne, što ih čini jednim od najbržih na tržištu. Ova funkcija je odlična za recepte koji zahtevaju prethodno zagrejanu rernu. Svetleći i zvučni signal će vam javiti kada je rerna dostigla željenu temperaturu.
StepBake
Savršena hrana u dva ili tri koraka
StepBake funkcija omogućava kuvaru potpunu kontrolu na procesom pečenja, koji može ručno da se podešava. Jednostavno podesite parametre za svaki od željena dva ili tri koraka a rerna će uraditi ostalo. Bez potrebne dalje intervencije, sve što je potrebno je da uživate u ukusnom obroku.
BigSpace
Zapremina od 77 L
Jeste li spremni za XXL recepte? Inovativno dizajnersko rešenje omogućava veću unutrašnjost rerne i potpunu iskorišćenost prostora. Na svakoj posudi za pečenje ima više prostora, a superiorna tehnologija osiguraće ravnomerno pečenu hranu na svim nivoima.
Maksimalni pregled
Uvek znate šta se događa
Da li ste znali da otvaranje vrata tokom procesa pečenja uzrokuje pad temperature u rerni i čak može uništiti jelo? Zbog maksimalne moguće veličine prozora na vratima rerne, izvrsnog halogenog osvetljenja i unapređenog pozicioniranja nivoa pečenja, nove OptiBake rerne nude sveobuhvatan pregled nad procesom pečenja u svakom trenutku bez otvaranja vrata.
ExtraSteam
Jednostavniji način pečenja na pari
Ovaj program stvara savršeno parno okruženje, koje osigurava da se vaš hleb lepo naraste za vreme pečenja i dobije hrskavu koricu. Sve što treba da uradite je da sipate malo vode u plitku tepsiju, odaberete program ExtraSteam i pustite rernu da uradi svoj posao.
PerfectGrill
Dvostruki grejač za ujednačeno hrskavu hranu
Najbolji rezultati pečenja postižu se kombinacijom velikog i malog grejača, kada je manji grejač smešten unutar većeg. pametno pozicioniranje grejača osigurava optimalno kruženje vrelog vazduha i donosi odlične rezultate pečenja svaki put - tako da je hrana hrskava spolja, a mekana iznutra.
Teleskopske vođice
Jednostavno i sigurno rukovanje posudama za pečenje
Glatke teleskopske vođice pružaju savršen pregled nad procesom pečenja, kao i sigurnije i lakše rukovanje posudama za pečenje. U zavisnosti od modela, Gorenje OptiBake rerne imaju ¾ izvlačive teleskopske vođice na jednom ili dva nivoa. Kao dodatnu opciju nudimo i fleksibilne teleskopske vođice na jednom nivou koje se jednostavno postave na željeni nivo.
Pečenje na više nivoa
Kada želite sve da stignete
Kombinacija pametnog kruženja vazduha, ravnomerno raspoređenog prostora između posuda za pečenje i posebne blago zaobljene unutrašnjosti rerne osigurava ravnomerno pečenje hrane na svim nivoima, a budući da je obim rerne veći, i pregled nad procesom pečenja je izvrstan.
AutoBake
Kada ne znate kako
Gorenje OptiBake rerne donose potpuno automatske programe pečenja sa izborom između 22 najpopularnija recepta, što je savršeno za početnike u kuhinji. Temeljno testirani od strane Gorenje stručnjaka, AutoBake programi neće vas izneveriti i osiguraće odlične rezultate čak i bez prethodnog zagrevanja rerne. Sve što treba da uradite je da odaberete vrstu jela i težinu, i zatim pritisnete Start. Rerna će učiniti sve ostalo.
FrozenBake
Najbrži način pečenja zamrznutih jela
Ovaj efikasan program pečenja je savršen izbor za svu zamrznutu hranu i unapred pripremljena jela.
GentleBake
Za super sočnu i mekanu hranu
Ova funkcija se odnosi na blago, sporo i ujednačeno pečenje. Na taj način se vlažnost zadržava u hrani, i ona ostaje super sočna i mekana. Pogodno je za pripremu mesa, ribe ili peciva na jednom nivou.
Pica funkcija
Najbolja pica u gradu
Ovaj program sa podešavanjem temperature pečenja do 300°C posebno je osmišljen kako bi vam pomogao da ispečete savršenu picu, fokaču, somun i slične pečene specijalitete.
Gratin
Za najukusniju zlatnu koricu
Opcija Gratin omogućava vam stvaranje savršene zlatno-smeđe korice na lazanjama, mesu, gratiniranom krompiru i ostalim gratiniranim jelima.
Perforirana emajlirana tepsija
Za vaša remek-dela pečena bez ulja
Perforirana emajlirana tepsija omogućava povećani protok vrelog vazduha, čineći sva vaša jela pržena bez ulja na AirFry funkciji dodatno hrskavim i ukusnim. Istovremeno je prikladna i za pripremu jela na pari u rernama koje imaju funkciju SteamAssist.
BakeSensor
Savršeno pečeno svaki put
Kontrolišući temperaturu unutar hrane, BakeSensor upravlja celim procesom pečenja i oglašava se zvučnim signalom kada je jelo gotovo.
Pirolitičko čišćenje
Premium funkcija samočišćenja
Pirolitičko čišćenje je najefikasniji način čišćenja rerne uz izrazito visoke temperature koje rernu ostavljaju bez ijedne mrlje. Kako bi se rerna obezbedila za čišćenje, vrata su zaključana za vreme i odmah nakon završetka procesa pirolitičkog čišćenja. Kada se rerna ohladi, sve što treba je da obrišete preostali pepeo vlažnom krpom.
CataClean
Površina koja ne dozvoljava masnoću
Katalitičko čišćenje predstavlja veliku pomoć kod održavanja rerne. Kada rerna postigne temperaturu od 85°C ili više za vreme procesa pečenja, katalitički prekrivač ventilatora automatski započinje sa upijanjem masnoće i nečistoća.
AquaClean
Simple, casual cleaning
AquaClean offers great assistance in cleaning the oven cavity. All it takes is to pour half a liter of water into a baking tray and turn AquaClean on after each baking. In just 30 minutes, the results are visible on the entire surface and the baking trays. Stains and grease are softened and can be easily wiped away.
ChildSafe
Kada se udaljite na trenutak
Gorenje OptiBake rerne brinu o celoj porodici, pa tako i o deci. Sada je sigurnije da ostavite decu u kuhinji jer mehaničko zaključavanje vrata rerne sprečava njihovo otvaranje.
Quadro Ultra CoolDoor
Sigurna i energetski efikasna hladna vrata rerne
Posebno četvorostruko staklo izoluje pirolitičke rerne, čineći ih još sigurnijim za korisnike, posebno ako imaju decu ili kućne ljubimce. Uz to, budući da se toplota zadržava unutar rerne, potrošnja energije je optimizovana, što ove rerne čini prihvatljivim za novčanik i okolinu.
CoolDoor
Sigurno i energetski efikasno
Posebna inovativna konstrukcija i zastakljena vrata izoluju rernu, tako da se toplota zadržava unutra, optimizujući potrošnju energije jer toplota ne može da izađe iz unutrašnjosti rerne. To čini rernu još sigurnijom za korisnika, decu i kućne ljubimce i sprečava zagrevanje ambijenta u kojem se rerna nalazi.
DC+ sistem
Efikasno podešavanje temperature
DynamiCooling sistem efikasno hladi spoljni deo rerne (ili kućišta) kako bi se sprečila bilo kakva šteta prouzrokovana visokom temperaturom. U rernama sa DynamiCooling+ sistemom, senzori toplote regulišu hlađenje spoljnih zidova rerne dok ne dostignu temperaturu od 60°C. To je posebno praktično u rernama sa pirolitičkom funkcijom čišćenja koja radi na ekstremno visokim temperaturama.
GentleClose & GentleOpen
Neka vaše kuvanje stvara buku, a ne vrata rerne.
Za lagano otvaranje ili zatvaranje vrata rerne, bez ikakve buke, potreban je samo nežan dodir.
Odstranjivo staklo vrata
Jednostavan pristup, jednostavno čišćenje
Stakla na vratima rerne mogu se jednostavno ukloniti, osiguravajući lakše čišćenje i uvek pregledan pogled u unutrašnjost rerne.